Aktuelt - Gris

  • Nortura livdyrnytt per september

    (04.09.24) Bruk Min side livdyr! I nær fremtid vil formidlingsomkostningene differensieres på bruk av Min Side kontra ikke bruk av Min Side. Målet vårt er å løfte bruken av Min side ved formidling av alle kategorier av livdyr betydelig, det sparer vi tid på, og får en bedre oversikt!

  • Norturabønder dominerer på INGRIS-toppen

    (01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.

  • Merking av slaktegris – gris uten klubbemerke vil kasseres på slakteriet

    (Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.