• Søppelbøtte for kyrne eller inntektspotensial på garden?

    (20.10.09) Er det penger å hente på driftsstyring og management i okseproduksjonen? Kan du bedre økonomien på garden, ved å legge opp produksjonen etter gardens ressurser? I denne artikkelen skal vi sette fokus på noen områder i oksekjøttproduksjonen som påvirker det økonomiske resultatet fram til slakt.

  • Kjøttfesemin på mjølkebruket

    (17.09.09) Høyere slakteoppgjør eller høyere livdyrpriser? Bruk av kjøttfesemin i mjølkebesetningene gir muligheter for økte inntekter enten i form av høyere slakteoppgjør eller høyere livdyrpriser.

  • Semin på ammeku

    (16.06.09) Invester i de beste gener i ammekubesetningen. Gode gener og god driftsstyring er grunnlaget for god økonomi i ammekuproduksjonen.

  • Inn og utlasting av storfe - gjør det i praksis

    (24.03.09) Det er et økende behov for egnet plass for transport av dyr inn og ut fra husdyrrommet. Storfe går oftere i felles binger. I fellesbingene kan det være 3-4 og opp til grupper på 100-150 individer.

  • Veiing av storfe - det er lønnsomt

    (06.01.09) Solveig og Arne Bjørnholt i Lørenskog startet opp med innkjøpte kalver gjennom etablering av nav i Biffring i 2004. Årlig kjøpes det inn ca 150 oksekalver som fôres frem til slakt og 150 kviger som insemineres/ bedekkes for salg tilbake til Biffringens medlemmer. Vekta har etter hvert blitt et viktig og nyttig verktøy i den daglige drifta på gården.

  • Storfekjøttproduksjon - hva avgjør valget?

    (06.01.09) Storfekjøttproduksjon har mange muligheter innenfor valg av driftsopplegg, men gårdens forutsetninger er helt avgjørende for hvilken type produksjon man velger. Et av valgene kan være oksekjøttproduksjon med fremfôring av innkjøpt oksekalv, men hva avgjør hvilket valg man skal ta i forhold til investering, husløsning og størrelse på besetning?

  • Styring av tilveksten på slakteokser

    (06.01.09) Det er gode muligheter til å styre tilveksten på slakteokser. Når stofflige behov er dekt, vil forstyrken (energitilførselen) i stor grad bestemme tilveksten hos friske dyr. En må ta hensyn til samspillet mellom grovfôrkvalitet og kraftfôrmengde når en skal optimere rasjonen.

  • Klauvskjærerens ønskeliste - kjøttfe

    (23.07.08) For å lette arbeidet for klauvskjærer og gardbruker og minimalisere påkjenningen for kua, er det viktig at det blir lagt til rette for klauvskjæring på gårdene.