
Mørt storfekjøtt er arvelig
(14.12.09) Mørhet i storfekjøtt påvirkes av slakteoksenes gener.
(14.12.09) Mørhet i storfekjøtt påvirkes av slakteoksenes gener.
(20.10.09) Skal du tjene penger på storfekjøtt må du legge ned tid, og da er det viktig å sette seg opp en plan etter de ressursene du har på gården din.
(20.10.09) Er det penger å hente på driftsstyring og management i okseproduksjonen? Kan du bedre økonomien på garden, ved å legge opp produksjonen etter gardens ressurser? I denne artikkelen skal vi sette fokus på noen områder i oksekjøttproduksjonen som påvirker det økonomiske resultatet fram til slakt.
(17.09.09) Høyere slakteoppgjør eller høyere livdyrpriser? Bruk av kjøttfesemin i mjølkebesetningene gir muligheter for økte inntekter enten i form av høyere slakteoppgjør eller høyere livdyrpriser.
(16.06.09) Invester i de beste gener i ammekubesetningen. Gode gener og god driftsstyring er grunnlaget for god økonomi i ammekuproduksjonen.
(24.03.09) Det er et økende behov for egnet plass for transport av dyr inn og ut fra husdyrrommet. Storfe går oftere i felles binger. I fellesbingene kan det være 3-4 og opp til grupper på 100-150 individer.
(06.01.09) Solveig og Arne Bjørnholt i Lørenskog startet opp med innkjøpte kalver gjennom etablering av nav i Biffring i 2004. Årlig kjøpes det inn ca 150 oksekalver som fôres frem til slakt og 150 kviger som insemineres/ bedekkes for salg tilbake til Biffringens medlemmer. Vekta har etter hvert blitt et viktig og nyttig verktøy i den daglige drifta på gården.
(06.01.09) Storfekjøttproduksjon har mange muligheter innenfor valg av driftsopplegg, men gårdens forutsetninger er helt avgjørende for hvilken type produksjon man velger. Et av valgene kan være oksekjøttproduksjon med fremfôring av innkjøpt oksekalv, men hva avgjør hvilket valg man skal ta i forhold til investering, husløsning og størrelse på besetning?
(06.01.09) Det er gode muligheter til å styre tilveksten på slakteokser. Når stofflige behov er dekt, vil forstyrken (energitilførselen) i stor grad bestemme tilveksten hos friske dyr. En må ta hensyn til samspillet mellom grovfôrkvalitet og kraftfôrmengde når en skal optimere rasjonen.
(23.07.08) For å lette arbeidet for klauvskjærer og gardbruker og minimalisere påkjenningen for kua, er det viktig at det blir lagt til rette for klauvskjæring på gårdene.