Gå til innhold
  • Kontakt oss
  • Min side
  • Organisasjon
  • Gris
  • Storfe
  • Småfe
  • Fjørfe
  • Search
  • Storfe
    • Fagbibliotek
      • Merking
      • Presentasjon fra fagmøter
      • Ammeku
      • Storfebygg
        • Storfe 2023
        • Helse
        • Fôring
        • Økonomi
        • Beite
        • Drift
        • Hus og innredning
        • Kalv
        • Temahefte
        • Avl
    • Hovedsiden
    • Storfe
    • Fagbibliotek
    • Temahefte
    • Kjøttproduksjon på kjøttfekviger

    Kjøttproduksjon på kjøttfekviger

    (Oppdatert 19.03.21) Halvparten av slaktedyra er hunndyr og er derfor ett vesentlig bidrag til økonomien på ammekubruket.

    Kvigekjøttproduksjon krever en plan på lik linje som oksekjøttproduksjon for å lykkes, men er noe mer krevende i forhold til avleiring av fett og rett slaktetidspunkt.

    Temahefte: Kjøttproduksjon på kjøttfekviger, 9 MB

    Se også Faktaark Antatt slakteprosent Kviger, pdf. 1 MB

    • Skriv ut
    • Side
    Del:
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Twitter

    Storfe

    • Siste nytt
      • Arkiv nyhetsartikler
      • Grovfôrkrisen høst/vinter 2018/19
    • Priser/vilkår/avtaler
      • Prisløype
      • Avtaler
        • Angusavtale
        • Norsk Kjøttfe avtale
          • Priser og tillegg for Norsk Kjøttfe
        • Nortura kvige
        • Ku/kalv-avtale
        • Kvalitetskalv
        • Økologisk avtale
          • Leveringsvilkår økologiske storfe
    • Livdyrformidling
      • Livdyrmarkedet totalt
      • Priser kalv/fôringsdyr
        • Kvalitetstillegg for fôringskalv
        • Krav til kalv for framfôring til slakt
        • Norsk Kjøttfe-tillegg på fôringskalv
      • Priser livdyr storfe
      • Direktelevering av kalv
      • Salgsvilkår/kv.garanti
      • Retningslinjer livdyromsetning
      • Genetikk
      • Helseattest og egenerklæring
      • Ungdyrkåring
      • Skjema
      • E-post til livdyr
    • Dyrevelferdsprogram storfe
      • 11 000 gjennomført besøk
      • Hvordan foregår et DVP-besøk?
      • Planlegg DVP-besøket i god tid
      • Dyrevelferdsprogrammet kan påvirke lønnsomheten positivt
    • Fagbibliotek
      • Merking
      • Presentasjon fra fagmøter
      • Ammeku
      • Storfebygg
        • Byggeprosessen
        • Bygningskroppen
        • Fjøset innvendig
        • Lagerbehov gjødsel og fõr
        • Tegninger og kalkyler
        • Aktuelle linker
      • Storfe 2023
      • Helse
      • Fôring
      • Økonomi
      • Beite
      • Drift
      • Hus og innredning
      • Kalv
      • Temahefte
      • Avl
    • BRSV og BCoV
      • Kontrollprogrammet avsluttes
      • Kontrollprogrammet – prøvetaking
      • Alle skal ta prøve
      • Hindre spredning
      • Livdyromsetning og transport
      • Smittevern i beitesesongen
      • Felles retningslinjer
      • Skjema for blodprøver
    • Merking av storfe
      • Øremerking av storfe
      • Krav til elektronisk merking
      • Tips til riktig påsetting av øremerker
    • Biffakademiet
      • Modul 1 - Ammekua
      • Modul 2 - Kalven – Beite og helse
      • Modul 3 - Ungdyret
      • Modul 4 - Driftsledelse og økonomi
    • Rådgiving
      • Rådgivingstilbud
    • Kontakt / Rådgiving
    • Storfekjøttkontrollen
    • Retur/medlemskjøp
      • Kostnader retur
    • Retur av hud
    • Nisje
      • Kostnader nisje
    • Matkjedeinformasjon (MKI)
      • Viktig melding fra norske slakterier
      • Innmelding av dyr med avvik
      • Bytte av storfeindivid ved levering
      • Tilbakeholdelsesfrist
      • Veiledningsfilmer innmelding og levering
      • Mikrokurs transportegnethet
    • Egenerklæringsskjema

    Nortura SA, Postboks 360 Økern, 0513 Oslo
    Telefon: 95 51 80 00 (ikke sms)
    Faks: 73 56 48 00
    Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes

    Nortura Medlemssenter: 
    Postboks 70, 2360 Rudshøgda
    Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01

    Kontakt oss 
    Personvern i Nortura

     

    Ansatt login

    Personvern og informasjonskapsler
    Publiseringsverktøy: CorePublish