• Leveringsvilkår for småfe 2024

    (Oppdatert 19.08.24) Nortura har gjort noen endringer i årets leveringsvilkår i forhold til fjoråret. Puljetillegget utbetales nå som kr pr kg, ikke pr stk. Nedre vektgrense for å få Gourmetlam-tillegg er senket fra 17,1 til 16,1 kg. Det blir utbetalt effektivitetstillegg på sau som slaktes i uke 36. Pristillegg for ullne skinn og trekket for å ta skinn i retur er justert. Hygienetrekket ble økt fra nyttår.

  • Lammesesongen 2024 – Alt klart for ny slaktesesong

    (03.07.24) Når ein skal i gang med ein ny slaktesesong på sau og lam, er det alltid lurt å sjå attende på korleis det gjekk i fjor, og gjera tilpassingar slik at sesongen kan fungere enda betre dette året. Lammesesongen i Nortura er ein kjempestor logistikkoperasjon der alt skal gli godt, frå bonde til butikk.

  • Retur av slakt og medlemskjøp

    (Oppdatert 01.07.24) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning.

  • Prognose 2024 per juni: Mindre overskudd av storfe i høst – økt salg av gris

    (19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.

  • Husdyrtreff 2024 – Storsteigen-elever best på sau

    (03.06.24) Årets saueoppgave bestod av sauekontroll-rapporter og en driftsbeskrivelse fra en flink sauebonde fra Troms. Elevene måtte svare på faglige spørsmål rundt drifta til bonden. De skulle også forklare bakgrunnen for innføring av dyrevelferdsprogrammet for sau og hvordan de tror resultatet av en dyrevelferds-gjennomgang hos bonden vil bli. Til slutt skulle de svare på spørsmål rundt rollen Kjøttsamvirket har for norsk landbruk. Elevene som leverte beste svar på sau dette året, går på Storsteigen videregående skole i Alvdal og heter Julian Vaberg og Haaken Grindflek.

  • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

    (Oppdatert 01.05.24) Innmeldingsfrister for Nortura SA for slakt og livdyr. Meld inn til direkte på Min side, eller ved å kontakte Nortura Medlemssenter på telefon 955 18 400.

  • Hva er viktig å tenke på ved innmelding og levering av slaktedyr

    (05.04.24) Du som sender dyr til slakt har ansvaret for å følge kravene til mattrygghet, sporbarhet, dyrevelferd og kjent MKI (matkjedeinformasjon). I tre filmer forteller vi hva som er viktig å tenke på når du skal melde inn dyr til slakt, når du skal levere dyr, og hva som sjekkes ved mottak på slakteriet.